Uw woning verkopen of verhuren?

Wij verzorgen snel en vakkundig uw energielabel

Uw energielabel in 3 stappen:

1 U vraagt een energielabel telefonisch bij ons aan / 030 – 30 317 16
2 In overleg wordt er een datum afgesproken voor de inspectie van uw woning
3 Binnen 7 werkdagen ontvangt u het Energielabel voor uw woning

Energielabel

Een energiezuinige woning heeft minder energiekosten en biedt meer comfort.
Bij verkoop of verhuur van uw woning heeft u verplicht een Energielabel nodig.
Een Energielabel toont hoe zuinig een woning is. Woningen met label A++++ zijn het meest energiezuinig, het minst zuinige zijn woningen met Energielabel G. Daarnaast is op het Energielabel het theoretische energieverbruik in kWh per m² te zien en het aandeel hernieuwbare energie. Het Energielabel wordt vastgesteld met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800. Deze is gebaseerd op de Europese CEN-normen.

Verandering bij bepaling Energielabel

Tot en met 2020 kon je online je Energielabel laten opstellen. Je gaf een aantal woningkenmerken door en een adviseur op afstand controleerde dit vervolgens. Daarna werd het Energielabel geregistreerd in het register van de Rijksoverheid. Nu kun je een afspraak maken met onze gediplomeerde energieadviseur die werkt onder een gecertificeerd bedrijf conform de BRL 9500. De adviseur komt bij je langs en stelt het Energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse. Het Energielabel is hierdoor veel nauwkeuriger.

Handhaving Energielabel vanaf 1 januari 2022

Wanneer je een huis verkoopt, verhuurt of oplevert zonder geldig Energielabel dan kan je hiervoor een boete krijgen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van Energielabels. Is er geen Energielabel, dan krijgt de leverende partij een boete. De boete is voor privé personen € 435,- en voor rechtspersonen € 870,-. De boete komt niet ter vervanging van het Energielabel. Wanneer er geen Energielabel aanwezig is, krijgt u een boete en dient u alsnog voor een geldig Energielabel te zorgen.
Ook voor publicatie op Funda is een Energielabel vereist.

Hoe wordt het Energielabel opgesteld?

Voor het opstellen van een Energielabel komt een gediplomeerde Energielabel-adviseur bij je langs. De adviseur bepaalt in één tot anderhalf uur de energieprestatie van jouw woning. Dit gebeurt aan de hand van vele unieke kenmerken, waaronder:
• algemene kenmerken zoals de afmetingen, het bouwjaar en het woningtype;
• de vierkante meters vloer-, dak- en gevel;
• de isolatie van het dak, de muren, de vloer en het type beglazing;
• de aanwezige installaties voor verwarming, warm-water, ventilatie, koeling en zonnepanelen.
De Energielabel-adviseur bepaalt op basis van het theoretische gebouw gebonden energieverbruik in kWh per m² en op basis van het aandeel hernieuwbare energie het Energielabel. Hoe lager het verbruik in kWh per m² en hoe hoger het aandeel hernieuwbare energie, hoe zuiniger de woning en hoe beter het Energielabel.

Waarom is er een Energielabel nodig voor mijn woning?

Voor de verkoop of verhuur van uw woning is er verplicht een Energielabel nodig. Dit geldt ook als u een huis laat bouwen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert of u een definitief Energielabel hebt. Heeft u bij verhuur of verkoop geen Energielabel? Dan kunt u een boete krijgen.
Een Energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Een energiezuinige woning kost minder energiekosten en biedt meer comfort. Koopwoningen met een groen Energielabel worden derhalve sneller verkocht en voor een gemiddeld hogere prijs, dan eenzelfde woning met een rood label. Het Energielabel telt bovendien mee in de maximale huurprijs bij gereguleerde huurwoningen. Daarom kunt u een hogere huurprijs vragen voor een woning met een beter Energielabel. Het kan aantrekkelijk zijn om een bestaande Energielabel te vernieuwen. Bijvoorbeeld als u uw huis energiezuiniger heeft gemaakt. Het Energielabel blijft 10 jaar geldig.

Hoe ziet de nieuwe regelgeving voor Energielabels er uit?

Bij de verkoop of verhuur en oplevering van uw woning was u al verplicht om een Energielabel te laten opstellen. De wijze waarop het Energielabel wordt vastgesteld is veranderd. Per 1 januari 2021 wordt het Energielabel bepaald op basis van NTA8800. Een gediplomeerd adviseur die werkt voor een BRL9500 gecertificeerd bedrijf regelt dit.

De adviseur stelt het Energielabel aan de hand van een woningopname ter plaatse op. Vervolgens registreert hij het label in de landelijke Energielabel-database EP-online van de Rijksoverheid. Bij een vergunningsaanvraag wordt er een concept Energielabel berekening gemaakt en toetst de Energielabel-adviseur of het gebouw voldoet aan de minimale BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw).

Wat betekent de verandering van de regelgeving voor mij?

Tot 2021 kon u als woningeigenaar online een aantal woningkenmerken doorgeven om zo het Energielabel te berekenen. Een erkende instantie keurde deze kenmerken op afstand, waarna het label werd geregistreerd. Dit is niet meer mogelijk. Nu wordt er een Energielabel aangevraagd, door een afspraak te maken met een Energielabel-adviseur die aan huis komt keuren.
Het nieuwe Energielabel is nauwkeuriger en uitgebreider geworden. Op het label staan naast de Energielabelklasse, ook het primair fossiel energiegebruik in kWh per m² en het aandeel hernieuwbare energie.

Is een Energielabel voor een appartement verplicht?

Het Energielabel is voor een appartement verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering. Dit geldt ook voor appartementen die onderdeel uitmaken van een Vereniging van Eigenaren (VvE).
Uiteraard is het mogelijk om samen met de VvE Energielabels aan te vragen voor de appartementen in het VvE complex. In sommige gevallen kan dit op basis van representativiteit. De adviseur mag bij gelijksoortige woningen gebruik maken van referentiewoningen. Op basis daarvan berekent hij het Energielabel voor de gelijksoortige woningen. Dit gaat altijd in overleg met de adviseur, omdat hij het beste kan bepalen in hoeverre de appartementen vergelijkbaar zijn.

Wat is de prijs van een Energielabel bij Vistaview

Appartement
€ 360,- < 200 m2 *
€ 425,- > 200 m2 *
€ 475,- > 250 m2 *

Midden, Hoek,
2-onder-1 kap woning
€ 375,- < 200 m2 *
€ 440,- > 200 m2 *
€ 495,- > 250 m2 *

Vrijstaande woning
€ 390,- < 200 m2 *
€ 455,- > 200 m2 *
€ 520,- > 250 m2 *

*= Gebruiksoppervlakte
Alles boven de 300 m2 op aanvraag
Prijzen inclusief BTW

Heeft u nog vragen over de dienstverlening van Vistaview? We hebben ons best gedaan om de meest voorkomende vragen voor u te beantwoorden in het overzicht. Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder! Stuur een mail naar: energielabel@vistaview.nl

Uw energielabel aanvraag bij VistaView

5 + 3 =

Ik ben geen robot en vul de optelsom in.

Door deze aanvraag te bevestigen, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en sluit u een overeenkomst met betalingsverplichting aan Vistaview.

Op al onze diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing zoals hieronder gepubliceerd.